با یک تکنیک ساده روانشناسی حالتان را خوب کنید!

همه ما به دنبال خوشبختی و داشتن احساسی خوشایند در زندگی هستیم. هر حرکتی که انسانها انجام میدهند به دو دلیل است: 1_فرار از یک مشکل و ناراحتی 2- رسیدن به یک احساس خوب و شادی. که هر دوی اینها برای داشتن یک احساس خوب است، برای رفتن از حال بد به حال خوب. اگر ما درس میخوانیم، کار میکنیم، ازدواج میکنیم، صاحب فرزند میشویم، و تلاش میکنیم برای زندگی بهتر همه اینها برای رسیدن به یک رضایت درونی است و حتما برای انجام هر کدام از اینها دلایلی داریم. مسلما هیچ انسانی به دنبال ناراحتی و بدبختی خود نیست. کاملا واضح است که همه به دنبال حال خوب هستند. با آموزش یک تکنیک روانشناسی برای بهتر کردن احساس خود با ما همراه باشید.
مشکلی که برای افراد زیادی وجود دارد بی اطلاعی از روشهای بهبود زندگی است. اگر ما یاد بگیریم، همه چیز خیلی ساده و لذتبخش خواهد شد و هیچ ناراحتیای مثل یک هیولای وحشتناک و بزرگ و حل نشدنی نخواهد بود. در این مطلب یک روش کاربری و بسیار آسان برای تغییر حالمان در لحظه گفته میشود و برای این کار قرار است از جسممان کمک بگیریم. برای یادگیری این روش ابتدا به توضیحی که درمورد یک فرآیند مغزی داده میشود توجه کنید.
کانالهای ارتباطی مغز

در ذهن ما کانالهای ارتباطی بیشماری وجود دارد. این کانالها به این صورت عمل میکنند که بین تمام شرایط و موقعیتها و احساساتی که به صورت همزمان و در یک موقعیت رخ میدهند ارتباط برقرار میکنند. برای مثال اگر شما در ماشین نشسته و در حال مسافرت هستید و افرادی هم کنار شما هستند و یک آهنگ هم در حال پخش است ذهن شما بین ماشین، مسافرت، افرادی که در ماشین هستند و آهنگی که در حال پخش است یک ارتباط ایجاد میکند. اگر شما در آینده این آهنگ را دوباره گوش کنید حس و حال آن سفر و آن روز در شما زنده میشود.
شاید افرادی را دیده باشید که مثلا با شنیدن صدای زنگ تلفن ناگهان دچار ترس و ناراحتی میشوند. دلیل ایجاد این احساس این است که احتمالا در گذشته خبر بدی از طریق تلفن به این افراد داده شده است و ذهن بین صدای زنگ تلفن و یک خبر بد و یک حال بد ارتباط برقرار کرده است و وقتی صدای تلفن شنیده میشود ذهن موارد دیگری که مرتبط با آن است را تداعی میکند. یا شاید برای خودتان پیش آمده باشد که در گذشته مثلا در خطر غرق شدن در دریا قرار گرفته بودید و بد از آن همیشه یک حس ترس نسبت به دریا دارید.
تکنیک روانشناسی برای بهتر کردن حالمان
حالا ما قصد داریم از این ویژگی مغز برای ایجاد حال خوب استفاده کنیم. روش این کار به این صورت است که شما باید در زمانهایی که خوشحال هستید و حال خوبی دارید به صورت آگاهانه یک چیز دیگر در کنار این حال خوب تجربه کنید با این کار ذهن شما بین این حال خوب و کاری که شما انجام دادید ارتباط برقرار میکند.
مثلا یک بخشی از صورت خود را لمس کنید و یا یکی از انگشتان خود را بکشید این کار را چندین بار در مواقعی که حال خوبی دارید انجام دهید. حالا در ذهن شما کشیدن انگشت مساوی است با یک حال خوب و هر زمان که شما انگشت خود را بکشید ذهن شما خود را موظف میداند که حال خوب را برای شما ایجاد کند. شما به شکلهای خیلی خلاقانهای میتواند این کار را انجام دهید و هیچ فرقی برای ذهن ندارد. ذهن فقط تمام شرایط و احساسات مربوط به یک لحظه که به صورت همزمان اتفاق میافتد را به هم ربط میدهد و بین آنها یک کانال ارتباطی ایجاد میکند.
شما همچنین میتوانید این کانالهای ارتباطی را خودتان ایجاد نکنید و از کانالهایی که به شکل طبیعی در گذشته ایجاد شدهاند استفاده کنید. در مواقعی که ناراحت هستید از آهنگهایی که قبلا در شرایط روحی خوب گوش دادهاید و همیشه حال شما را خوب میکنند استفاده کنید. البته این کاملا مشخص است که احساسات کاملا یک فرآیند ذهنی است و اینکه ما حال خوب یا بد داشته باشیم در ذهن ما رقم میخورد و ما هم در این آموزش جسم خود را فقط یک راه ارتباطی قرار دادهایم برای رسیدن به ذهن خود و کنترل آن. این روش برای افرادی که تمرین و فعالیتهای ذهنی را به صورت آگاهانه انجام نمیدهند بسیار ساده و مفید است.
استفاده از این تکنیک روانشناسی با کمک لبخند زدن

فرض کنید اتفاق بدی برایتان رخ داده و حال روحی خیلی بدی دارید حتی شاید در حال گریه هستید. در چنین شرایطی خیلی سخت است که بخواهید به چیزهای خوب فکر کنید و حالتان را بهتر کنید. اما میتوانید به سادگی فقط حالت لبخند را به لبها و چهره خود بدهید. در مغز همه ما ارتباط خیلی محکمی بین لبخند زدن و یک حس و حال خوب وجود دارد. به این دلیل که ما در گذشته هر زمان که حالمان خوب بوده لبخند زدیم و خندیدیم. در نتیجه زمانی که حتی در شرایط روحی خیلی بد فقط حالت لبخند زدن را به چهره خود میدهیم مغز ما خود را موظف میداند تا یک حال روحی خوب را برای ما تداعی کنید.
بد از استفاده از این تکنیک روانشناسی چه کنیم؟
مسلما این تمام کاری نیست که باید انجام دهیم. این فقط یک تکنیک است که بتوانیم حتی در شرایط بحرانی احساسات خود را کنترل کنیم. قدم بعدی این است که سعی کنیم کاملا آگاهانه جنبههای مثبت اتفاقات را ببینیم. همانطور که در آموزشهایی مانند (چطور شاد باشیم) گفته شد، هیچ اتفاقی صرفا بد نیست. همه اتفاقات جنبههای مختلفی دارند. اینکه یک اتفاق خوب باشد یا بد فقط و فقط به برداشت و نوع تفکر ما درمورد آن بستگی دارد. اگر ما نوع تفکر خود را تغییر دهیم و به اصطلاح نیمه پر لیوان را ببنییم هیچ اتفاقی نمیتواند ما را ناراحت کرده و روز ما را خراب کند. دیدن جنبه منفی اتفاقات علاوه بر اینکه سبب ناراحتی و بد شدن حال ما میشود در مرحله بعدی نیز سبب جذب اتفاقات بد بیشتر خواهد شد.
جمع بندی
در مغز ما کانالهای ارتباطی زیادی وجود دارد که بین چیزهایی که همزمان با هم رخ میدهند یا به شکلی به هم ربط دارند ارتباط برقرار میکند. همچنین مغز ما خود را موظف میداند که در آینده با رخ دادن یکی از اینها سایر چیزهایی که با آن در ارتباط هستند را برای ما تداعی کند. در نتیجه ما از این تکنیک برای بهتر کردن حالمان در مواقعی که ناراحت هستیم و نمیتوانیم آگاهانه به موضوعات مثبت فکر کنیم استفاده میکنیم. به این صورت که در مواقعی که ناراحت هستیم فقط حالت لبخند زدن را به چهره خود میدهیم. در مغز ما بین لبخند زدن و یک حس و حال خوب ارتباط قوی وجود دارد. در نتیجه وقتی ما فقط حالت لبخند زدن را به چهره خود میدهیم مغز ما تصور میکند که اتفاق خوبی رخ داده است و یک حس خوشایند را برای ما ایجاد میکند. بد از اینکه با استفاده از این تکنیک روانشناسی توانستیم حالمان را کمی بهتر کنیم میتوانیم آگاهانه به چیزهای بهتری فکر کنیم و احساسمان را کاملا تغییر دهیم.
راهنمای دانلود
- فایل دانلودی به صورت یک فایل زیپ است که پس از دانلود باید آن را از حالت زیپ خارج (extract) کنید.
پسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید